Festival Leto na hrade III.

02.07.2017

Máme za sebou ďalší, už tretí kresťanský festival "Leto na hrade". Nevieme presne zhodnotiť jeho úspešnosť, lebo spätné väzby prichádzajú pomaličky a taktiež nevidíme do sŕdc ľudí, či sa v nich niečo mení na základe účasti na festivale. S istotou vieme to, že sme urobili všetko, ako sme najlepšie vedeli, aby bol festival úspešný a hlavne na slávu Božiu.

Prvýkrát sa festivalu zúčastnili aj naši kolegovia z policajného, hasičského a armádneho zboru, ktorí u verejnosti zaznamenali veľký úspech. Ich prezentácie boli pre verejnosť veľkým lákadlom a vysoko hodnotené, tešíme sa na spoluprácu na festivale 2018, (moje želanie... :) ). Tak isto mali na festivale premiéru aj dobrovoľníci, ktorí boli veľkým prínosom pre kvalitu festivalu a pevne verím, že prídu na festival aj na budúci rok. Osobne si veľmi cením spoluprácu kresťanov z viacerých kresťanských denominácií na celom diele, jednotu a pohodu, ktorá prípravu a priebeh festivalu sprevádzala. Samozrejme sme sa nevyhli stresu, hlavne k vôli počasiu, ktoré nakoniec bolo úžasné. Naozaj sa ukázalo, že "v jednote je sila". Utvrdili sme sa v tom, že festival tohto druhu je pre mesto Levice prínosom a priestorom pre mladé rodinky s deťmi, ale aj širokú verejnosť, kde môžu stráviť popoludnie bez toho, aby sa museli obávať, že stretnú podnapitých ľudí, budú počuť škaredé reči, alebo budú mať obavu, že si deti budú pýtať cukrovú vatu a momentálne majú našponovaný rodinný rozpočet, lebo pivo bolo nealko a cukrová vata za darmo.

Chcem sa touto cestou poďakovať za naše spoločenstvo združeniu JPK, ktoré si zobralo hlavnú ťarchu finančného zabezpečenia festivalu, riaditeľovi Tekovského múzea, účinkujúcim a chalanom, čo stavali pódium a zvučili festival, moderátorovi, nášmu dvornému fotografovi Filipkovi, SBS, učiteľkám gymnázia sv. Vincenta de Poul v Leviciach, dobrovoľníkom z červeného kríža, dobrovoľníkom v "žltých tričkách", všetkým rodinám, ktoré sa podieľali či už na príprave guľášu, prevádzke stanovišťa lukostreľby, prevoze materiálu, príprave areálu hradu, pečeniu koláčov a všetkým ostatným dobrodincom, ktorí finančne alebo modlitbami podporili toto dielo...ešte raz ďakujem...Tešíme sa na "Leto na hrade IV." V roku 2018, ktorý bude väčší a lepší, lebo zase urobíme všetko pre to, aby aj tento bol na slávu Božiu... :).

Prikladám niekoľko fotografií, ktoré aspoň trochu vystihujú atmosféru festivalu