V Samárii pri studni

10.02.2020

Dňa 10.2.2020 som prijal pozvanie od ordinára OS a OZ SR Mons. Františka Rábeka na diskusiu do relácie v TV Lux. Konkrétne sa jednalo o reláciu  V Samárii pri studni. Pozvanie ma samozrejme potešilo, ale zároveň som si uvedomil, že je to priamy prenos, takže ak niečo zle poviem, tak oprava jednoducho nebude. Relácia bola na tému, či je priestor na vieru v uniformovaných zložkách, a ak áno, ako nám viera pomáha pri plnení služobných povinností.

So mnou v štúdiu diskutovali Mons. Rábek a kolegovia z Armády SR a Horskej služby, pred ktorými naozaj klobúk dolu.

Napriek tomu, že som zhruba okruh otázok vedel, tak čaro priameho prenosu a postavenie otázok vyplývajúcich z momentálnej debaty, mi dalo naozaj zabrať. Najviac som sa bál, že mi vypadnú slová a problém bol aj vystihnúť pointu príbehu vo veľmi krátkom čase. S pomocou Božou som to nejako prežil, výsledok si môžete pozrieť v archíve TV Lux, alebo v repríze, ktorá bude dňa 16.2.2020 o 13.00 hod. na TV Lux. Ďakujem za túto príležitosť.